Az Itch.io-n egy jótékonysági vásár keretében 742 DRM-FREE játék vásárolható meg akár 5 dollárért – 2 millió dollár a cél a fekete független videójáték fejlesztők támogatására

A feketék elnyomása ellen és támogatásukért elindult legújabb, jelenlegi mozgalomról már dióhéjban olvashattatok egy előző cikkünkben egy kicsit bővebben, ami szintén kapcsolódot a jelenlegi, már-már anarchikus amerikai állapotokhoz. Amíg abban mindenki egyetért hogy Geroge Floyd halála igazságtalan volt, valamint a vétkeseknek pedig bűnhődniük kell, valamint reformok a jelnlegi rendszerben a további, pl. ehhez hasonló brutálisabb esetek elkerülésére is, addig sok más dolog létjogosultásga és/vagy mértéke már megkérdőjelezhető, vitatható. Úgy mint pl. a mellette zajló extrémebb, erőszakos megnyílvánulások, valamint a béke felé vezető út helyett inkább a teljes anarchiába hajló törekvések különböző éredekszervezetektől. Az egyik ilyen eléggé radikálisnak tekinthető törekvés pl. a rendőri szervezetek pénzügyi támogatásának teljes megvonása, hogy csak az egyik legutóbbi, legfrissebb legyen említve.

Egy szó, mint száz: szerencsére a tüntetések javában békésebb, vagy éppenséggel teljesen békés megnyílvánulásai mellett építő jellegű, érdemben is támogató megmozdulások is történnek azért a feketék megsegítése, illetve jobb támogatása érdekében: Ilyen pl. a most zajló jótékonysági vásár az Itch.io oldalán is, ahol egyébként durván 100.000, azaz százezer(!) játékból lehet válogatni, amik mind független játékfejlesztők alkotásai.

A gyűjtés egyébként jól halad Bundle for Racial Justice and Equality néven és már nem is kell túl sok a 2 millió USA dollárhoz, hála a rengeteg adakozónak. Ha nem veted meg a független játékfejlesztők alkotásait, valamint szeretnél egy hatalmas kollekciót, te is szeretnél adományozni nekik: még megteheted, erre tessék!

Korábban a Humble Bundle adományozott maga 1 millió dollárt, erről itt olvashattok nálunk:

A Humble Bundle 1 millió dollárral segíti a fekete fejlesztők játékainak kiadását

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s