GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GY.I.K.) – Cyberpunk 2077 razjpályázat a PC RPG Közösség által

Alighogy közzétettük a pályázatunkat, máris kiderült hogy sokatok jó néven veszi a PC RPG Közösség kezdeményezését, aminek nagyon örölünk! 🙂

Több kérdéssel is megtaláltatok az alig néhány nap alatt a rajzpályázatunk kihírdetése óta. Valószínűleg több pályázóban is felmerültek hasonló kérdések, illetve felfognak azoknál is esetleg, akik a későbbiek során értesülnek a pályázatunkról.

Itt tehát most néhány*, az általatok eddig feltett kérdésekből, valamint a rájuk adott válaszainkból csemegézhettek, remélve hogy ezzel mások is tisztább képet kapnak például a pályázat követelményeivel kapcsolatban! 🙂

*A cikket a későbbiek során frissítjük, amennyiben nem csak hasonló de esetleg egészen más témájú kérdéseket is kapunk tőletek a pályázatunkkal kapcsolatban tőletek.

GYIkPCRPGRajzpCyberpunk2077March20201

KÉRDÉS: -Lehet a képarány nem szokványos, például négyzetes forma, amennyiben a felbontás megfelelő?

VÁLASZ: -Hát nem a szokványos képarány de miért is ne lehetne? 😉 Csak aztán nehogy bélyegkép legyen! 😀 Arány tényleg nincsen megkötve, csak ügyeljetek tényleg a méretre hogy kellően jól kivehető legyen majd a munkátok, mert mi nem javítunk bele egyik beküldött pályázati anyagba sem majd! 😉 Hajrá! 🙂 (A minimum méret amit megadtunk nektek korábban a pályázati kiírásunkban az 1920 x 1080, illetve 1080 x 1920 pixel. Pl. négyzetes forma esetében ez minimum 1080 x 1080-at jelent.)

KÉRDÉS: -Elnézést, szeretnék érdeklődni a cyberpunk rajz pályázat miatt! Szlovák állam polgár vagyok, de magyarországon tanulok és azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben jelentkezhetnék-e a pályázatra?

VÁLASZ: -Hali! Persze, bárhonnan lehet jelentkezni rá, nem gond! 🙂 Csak azért hírdettük ki magyar nyelven csak, angolul meg nem, hogy inkább a magyar nyelvű követőinknek kínáljunk így nagyobb esélyt de egyébként nem zárunk ki senkit csak azért mert nem Magyarországon él, illetve az is pályázhat aki nem magyar állampolgár! 🙂 Sok sikert, hajrá! 🙂

KÉRDÉS: -Helló! A Cyberpunk 2077-es rajzpályázattal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy 3D render képet elfogadtok-e?

VÁLASZ: -Szia! Műfaj és technika mindegy, csak a beküldött kép róla jpg./JPG-formátumban legyen kérlek, ahogyan az a kiírásban is szerepelt. Valamint a Full HD felbontást érje el, az 1920×1080-ast, fekvő kép esetében ugye. Amennyiben nem pl. Photoshopban szeretel digitálisan alkotni, hanem pl. egy 3D renderelős progiban, az nem kizáró ok hogy részt vehess a pályázatunkon, természetesen! 😉 Pl. Artstation-ön is látni nagyon jó melókat, olykor szinte bármilyen témában. 🙂 https://www.artstation.com/search?q=3d%20render%20cyberpunk&sort_by=relevance

KÉRDÉS:Ha jól értem akkor saját karaktert nem lehet Cyberpunk 2077 stílusban?

VÁLASZ: -“…Voltaképpen tehát az eddigi hivatalos előzetesekből megismert dolgok bármelyike inspirálhatja az alkotásaitokat, nem szeretnénk a témában nagyon megkötést tenni, csak annyi az igazi elvárás hogy bármelyik rajongó számára könnyen felismerhető legyen majd hogy ez bizony a Cyberpunk 2077 című játék ihlette pompás rajongói alkotások egyike kell legyen!..”

 Szóval lehet saját karakter de ennek a követelménynek akkor is meg kellene felelnie hogy zsűrizhető legyen.. Azaz egyértelműnek kellene lennie úgy is, hogy ez a Cyberpunk 2077 c. játék világából van és nem egy pl. bármilyen más, random cyberpunk világból..

(Pl. nem a Bladerunner/Szárnyas fejvadász c. filmekből a Cyberpunk 2077 helyett.)

“..A “Cyberpunk 2077” jeligével beküldött képeknek tartalmaznia kell (illetve felismerhetően tükröznie, hasonlítania rá(juk)) bármilyen, az eddigi, hivatalos Cyberpunk 2077 előzetesekből és gameplay (játékmenet) videókból megismert, Cyberpunk 2077 c. játék egy vagy több karakterét, vagy épületét, épületeggyüttesét, vagy külső/belső téri designját, vagy pl. járművét, vagy akár ezek összességét, több elemét is egyszerre…”

Ez azért lett megemlítve, mert így könnyebb elérnie várhatóan bárkinek, hogy a végeredményen, az alkotásaitokon a Cyberpunk 2077 játék világa egyértelműen tükröződjön, felismerhető legyen összetéveszthetetlenül esetleg más cyberpunkos világgal.. Nem feltétlen kell karakternek a képen szerepelnie, lehet egy jól kidolgozott belső/külső tér is kevésbé kidolgozott karakterekkel a háttérben, vagy akár karakterek nélkül, stb. … A Samurai band logó szerepeltetése is a képben valamilyen formában ezért kérés tőlünk, valamint a játék neve ebben a formában: “Cyberpunk 2077 fan art”, olvasható méretben, formában.

KÉRDÉS: -Több munkát is beküldhetünk 1-1 kategóriában?

VÁLASZ: -Természetesen, bár ez ugye nem a mennyiségről szól, hanem inkább a minőségről. Ezért maximum, személyenként 3 db alkotást vagyunk tőletek a közönség szavazásra vinni, valamint szintén maximum három darab művet vagyunk hajlandóak zsűrizni, személyenként. Díjazás terén is van korlátozás, ami az jelenti, hogy ha például több munkádat is a zsűrizendő kategóriában a legjobbaknak tartjuk, akkor is csak egy helyezést érhetsz el velük. Ilyenkor a szerintünk legeslegjobb képedet vesszük számításba, vetjük össze más pályázok műveivel és érheted el az alkotásoddal az első 3 helyezés egyikét, azaz a díjazottak kategóriáját. A közönség szavazós kategóriában is hasonló lesz az eredményhírdetés. Azaz ott pl. abban az esetben, ha mind a 3 alkotásod a legtöbb szavazati pontot érné el az összes többi alkotás mellett, akkor is az első 3 helyezésből, a díjazásból az első hely amit elérhetsz. Tehát nem kaphatod meg az első helyezett díja mellett a 2. és a harmadik helyezett díját is.

Amennyiben küldtök külön képe(ke)t a közönség szavazós részre, valamint másik külön képe(ke)t a szűrizős kategóriába, ez maximum 6 db képet jelent. Természetesen lehet egyetlen képet is beküldeni, ami mind a 2 kategóriában érhet el helyezést, díjazást.

hiclipart.com

 Amennyiben további kérdéseitek is lennének a pályázatunkkal kapcsolatban, megtalálhattok minket itt, vagy a szokásos többi helyüknön is, mint például:

e-mailben a pcrpgcommunityKUKACfreemail.hu címen.

Valamint például a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/CRPGamers

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s