Maradj otthon: És vegyél részt Te is a Cyberpunk 2077 rajzpályázatunkon!

Sziasztok PC-játékosok, szerepjátékosok, fantasy és sci-fi rajongók! 🙂

(Valamint remélehetőleg Cyberpunk 2077 rajongók is egyben! :D)

 Gondolom mára már mindenki -legyen az gyerek, felnőtt, boldog, boldogtalan- számára világossá vált hogy a helyzet komoly és bizony egy darabig az is marad a világ jóformán összes részén, legfeljebb csak annyi különbséggel hogy van ahol most mégjobban, meg van ahol már/még kevésbé ebben a pillanatban de kb. minden országban jelentkezik egy bizonyos fokú tetőzése ennek a vírusnak némi időeltolódással.

 Ezt a pályázatot már egy ideje terveztem “fellőni” ide nektek, viszont mivel a játék maga (Cyberpunk 2077), már tudjuk hivatalos forrásból is hogy késik, úgy gondoltam korábban hogy később teszem fel a pályázatot is hozzá, aminek majd a nyertesei a játék megjelenésekor lesznek díjazva, stb. …

 A korábbi tervem a Covid-19 (új tipusú koronavírus) járvány miatt azonban mára módosult valamelyest, amit remélhetőleg ti örömmel vesztek! A pályázatot nem napolom tovább, hanem itt és most kihírdetem, elérhetővé teszem nektek! 🙂

Ezzel is remélhetőleg egy kicsit megkönnyítve nektek az otthon töltött óráitok számát, úgyhogy hajrá! Elő a ceruzákat, ecseteket! (Akár digitálisat is, természetesen!)

Részletek a pályázatról:

PCRPGRajzpCyberpunk2077March20201

A pályázat leírása tehát, főbb tudnivalók

 “Cyberpunk 2077” jeligével beküldött képeknek tartalmaznia kell (illetve felismerhetően tükröznie, hasonlítania rá(juk))  bármilyen, az eddigi, hivatalos Cyberpunk 2077 előzetesekből és gameplay (játékmenet) videókból megismert, Cyberpunk 2077 c. játék egy vagy több karakterét, vagy épületét, épületeggyüttesét, vagy külső/belső téri designját, vagy pl. járművét, vagy akár ezek összességét, több elemét is egyszerre.

 Voltaképpen tehát az eddigi hivatalos előzetesekből megismert dolgok bármelyike inspirálhatja az alkotásaitokat, nem szeretnénk a témában nagyon megkötést tenni, csak annyi az igazi elvárás hogy bármelyik rajongó számára könnyen felismerhető legyen majd hogy ez bizony a Cyberpunk 2077 című játék ihlette pompás rajongói alkotások egyike kell legyen! 🙂

 A játék egyik punk-rock bandájának, a Samurai-logóját és nevét, valamint magának a játéknak a nevét is tartalmaznia kell a kész, beküldött képnek hogy zsűrizhető legyen. Hogy mekkora méretben és pl. hová helyezve a képen arra szintén teljesen szabadkezet kaptok természetesen. Arra kérünk még, hogy a játék nevét a képen úgy tűntessétek fel, hogy bárki számára érthető legyen* **, hogy rajongói alkotásról van szó, azaz: “Cyberpunk 2077 fan art” Köszönjük!

*Ez persze azért az olvasható méretet magával hozza.

**…Gondolkoztunk egyébként azon, hogy a pályázat ezúttal nemzetközi legyen-e de inkább ismét a hazai rajongóknál, játékosoknál maradnánk és kedveznénk nekik. A játék nevét azért kérjük mégis hogy angolul, a fent már írt módon tegyétek a képre, mert pl. a Facebook oldalunkon is meglesznek osztva a bezsűrizett munkáitok, ott pedig nem csak magyar követőink vannak. 🙂

 A technika szabad, azaz digitális és hagyományos, ill. különféle vegyes grafikai techikákat is alkalmazhattok a mű elkészítéséhez.

 Stílusa is szabad, nincsen megkötve, akár montázs is készülhet.

 Tipp: A hagyományos technikával készült képeket igyekzzetek minnél jobb minőségben lefényképezni. Ügyeljetek a fényviszonyokra, esetleg javítsátok a fényképet digitálisan kicsit, mielőtt elküldenétek hozzánk! Ez fontos, mert mi bizony úgy tesszük közzé, ahogyan bekülditek, nem módosítunk rajta semmi esetben sem!

 A beküldendő képek formátuma .jpg legyen, akinek konvertálni kell a képet majd hozzá, az ügyeljen, hogy közben ne tömörítsen túlzottan a kép minőségének a rovására! Kép maximális mérete nincsen megszabva, szabad a méret választása is teljesen, de érdemes nem bélyegképet beküldeni, hogy minnél könnyebben és pontosabban értékelhető legyen majd a pályázati anyag, a mű. 🙂

 A minimális képméretet ezért megadjuk nektek, a féreértések elkerülése végett:

1920 x 1080 pixel, vagy álló képek esetében: 1080 x 1920

 Ennek a felbontási méretnek az elérése sem a digitálisan készített képek esetében, sem a mai fényképezőgépekkel nem okozhat gondot azoknak akik a hagyományos technikák egyikével készült alkotását inkább lefényképezné.

Két kategóriában zajlik majd az értékelés a beküldött műveknek:

1. kategória: A közönség szavazás

2. kategória: Az álalunk zsürizett, legjobbnak értékelt képek

 közönség a PC RPG Közösség Facebook oldalán szavazhatja meg majd a kedvencét folyamatosan a szavazási határidő végéig.

Álatlános fetételek

 A pályázó lehet:  Bárki, aki rendelkezik aktív Steam vagy GOG felhasználói fiókkal. A díjak regisztrálásához ugyanis aktív Steam vagy GOG felhasználói fiók szükségeltetik majd. 

 Díjazás esetén a Steam/GOG fiókuk nevét a páyázati művekhez használt e-mail címre (pcrpgcommunityKUKACfreemail.hu) kell elküldeni, biztositani a PC RPG Közösség számára, hogy aztán Steam/GOG rendszerén keresztül fel tudjuk a kapcsolatot venni a nyertes pályázókkal és a díjakat átküldeni. Nem szükséges tehát mindkét (Steam és GOG) nevet egyébként átküldeni természetesen, csak azt ahová a díjazott a játékot, azaz a nyereményét szeretné megkapni majd.

(Steam fiók létrehozásának lehetősége itt. GOGos pedig erre.)

 Továbbá a pályázók belegyeznek, hogy a pályaműveket felhasználhassa a PC RPG Közösség a későbbiek során non-profit célokra, pl. illusztációkként későbbi pályázatokhoz, vagy hírekhez, ill. egyébb bejegyzésekhez a saját oldalain.

 Kizáró okok lehetnek: Nem saját mű beküldése, továbbá pl. obszcén, pornográf, azaz az általános jóízlés határain túl készült művek.

 E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.

 A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.

 Megjegyzés a pályázathoz: A PC RPG Közösség semmilyen felelősséget nem vállal, a pályázati kiírás pedig módosítható akár a jövőben!

 (Módosítás igazából reményeink szerint nem lesz, csakis akkor esetleg, ha pl. Ti, a pályázók ragaszkodnátok hozzá nagyon valamilyen nyomósabb oknál fogva.)

A pályaművek értékelése

1. kategória: Közönségszavazás

 A facebookos like/tetszikek mennyisége alapján, amik a megadott határidőig érkeztek be a képekhez.

(Fontos: itt csak a “Like”, valamint a “Love” és a “Wow” visszajelzések mennyisége kerül majd számításba. Kérjük a kedves szavazókat hogy kacagni, bőgni és morogni más képek alá menjenek inkább majd mert ez nem arról akar majd szólni majd ugye…! :)) Mindig angolul használom többek között a FB-ot is de azt hiszem ez kb. magyarban a “Tetszik”, “Szeretem/Imádom(?)” és a “Hűha” lehetőségeket takarja.

3 db díj kerül majd kiosztásra, a három legjobbnak, legtöbb szavazatot gyűjtőknek

1. helyezettnek jár:

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG)

  + 1 meglepetés díj. Itt például gondolhatunk egy Cyberpunk 2077-es kulcstartóra. Szóval végeredményben egy kissebb tárgyi ajádékra gondolunk.

2. helyezettnek jár:

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG) 

  + 1 apró meglepetés díj.

3. helyezettnek jár:

Hiszitek, vagy sem…, de igen! 🙂

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG) 

  + 1 apróbb meglepetés díj. 🙂

hiclipart.com

2. kategória: Zsürizett rész

 Én (HeyJoe, vagy egyesek számára CyclistHeyJoe) és pár barátom (aki a PC RPG Közösség FB oldalán is már régóta besegítget időnként) fogja értékelni a képeket.

Főbb szempontok lesznek: Kreativitás, eredetiség, a kidolgozottság, esztétikum.

3 db díj

1. helyezettnek jár:

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG)

  + 1 meglepetés díj. 

Itt, a zsűrizett nyerteseknél ez jóval komolyabb lesz mint a Közönség szavazás – kategória nyerteseink esetében. Mind az 1., a 2. és a harmadik helyezett esetében.

Itt pl. olyanokra lehet gondolni mint pl. Cyberpunk 2077-es játék hivatalos Art book-ja, vagy pl. Guide book-ja. Elsősorban nem magyar, hanem angol nyelvűre kell gondolni. It tehát nagyobb tárgyi nyereményekről lesz szó. Amennyiben kivételesen szép, minőségi munkák érkeznek be hozzánk, akár ennél is komolyabb meglepetés díjra is számíthattok.

2. helyezettnek jár:

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG)

  + 1 “apró” meglepetés ajándék. Már legalábbis az első helyezett meglepetés díjja mellett. Ám ez is természetesen komolyabb lesz mint a közönség szavazós kat.-ban.

3. helyezettnek jár:

Cyberpunk 2077 digitális példányához egy kulcs (Steam/GOG)

  + 1 apróbb meglepetés díj.

 Egyéb feltételek: Egy pályázó több pályaművet is benyújthat, amik mindkét kategóriában szerepelnek majd, azonban azok közül csak egy-egy részesülhet díjazásban. Azaz csak a legjobb munkája mindkét kategóriában, amennyiben a nyertesek közé kerülne mind a két kategóriában.

(Összesen tehát akár 2 db dijazott képe lehet egy pályázónak, mindkét kategóriában 1-1 darab! Ugyanakkor lehet egyetlen képről is szó, amivel elnyeri mind a két kategóriában az első 3 hely egyikét, mert mind a zsűri, mint a szavazók tetszését elnyeri majd vele.)

Díjazás menete:

 A dijazott pályázóknak aktív Steam vagy GOG felhaszálói fiókjára továbbítjuk el majd az érvényes Steam-kulcsokat, amiket maguknak kell aktiválni aztán. Illetve ahogyan éppen aktuálisan engedélyezi az ajándékozást a Steam/GOG rendszere.

A pályamüveket a következő e-mail címre várjuk: pcrpgcommunityKUKACfreemail.hu 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beadási határidő: 2020. augusztus. 5.(szerda)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Közönségszavazás ideje:

2020. augusztus 6-tól szeptember 1-ig!

Eredményhírdetés  mindkét kategóriában:

2020. szeptember 2. (szerda)

…A korábbi rajzpályázataink nyerteseinek munkáiból a “Kedvenc karakterem”, valamint a “Legfélelmetesebb ellenfél” témákban: 

DemonHunter-DIABLO IIIbyTimeaVighKarakterDraenei-WoWbyErnaKmetovichTrissM-W2 AssassinsOfKingsByVuliemBalazsPatakiKnight of EmbersPATCHWERK !!fafafadanyiistvan_Duriel_1600

Reméljük, a korábbi nyertesek fantasztikus alkotásai kellően megihletnek

titeket is!

Illetve, természetesen ezúttal is nagyon nagy örömel várjuk a korábbi pályázóink és nyertesinktől is az újabb alkotásokat! 🙂

Végezetül, egy kis segítség a pályázóknak:

A Samurai eggyüttes logója:

wol78lnz5z431259ade930039422f55f5b12b8b88b383

…Valamint végül de nem utolsó sorban, a játék címének eredeti betűstílusa és színvilága, amihez a “fan art”-ot kell még hozzá biggyesztenetek, azaz “Cyberpunk 2077 fan art” kell szerepeljen majd a ti kész képeteken:

hiclipart.comsocial-thumbnail-en-ab9301da

Zárásképpen pedig megtekinthetjük ismét a legutóbbi

zseniális Cyberpunk 2077-es előzetest:

Cyberpunk 2077 — Official E3 2019 Cinematic Trailer

Maradj otthon: És vegyél részt Te is a Cyberpunk 2077 rajzpályázatunkon!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s