Metro Exodus rendszerkövetelmény: ne legyél allergiás a Denuvo-védelemre és az Epic Games Store digitális platformjára – Ezenfelül még nem kell bankot robbantanod, ha csak átlagosan szép látványra vágysz Full HD felbontásban

A Deep Silver, azaz a Metro Exodus kiadója nemrégiben kerek-perec bejelentette, hogy a játékukat a megjelenéskor a Denuvo-szoftveres védelem legújabb verziójával fogják ellátni. Ez gyengébb PC-n okozhat némi gondot, extra terhelést a játék futtatása során, bár a Metro Exodus nem éppen az a cím, amit érdemes lenne pl. 10 éves konfigon futtatni. De mindjárt erről is írunk itt még részletesebben nektek. A Denuvo-védelem is feltörhetetlen egyébként, ám jóval nehézkesebben, mint az elődei -csak a legnépszerűbb PC-s címekre szorítkoznak így a Denuvo által védett címek esetében a hackerek-, így aztán van olyan még 2015-ben is megjelent PC játék, amit azóta sem törtek fel.

Az új Metro játék PC játékosainak továbbá a tegnapi nap folyamán azzal is szembesülni kellett, hogy a Steam helyett 1 éven keresztül (az epices kiadás napjától számítva) csak az Epic Games online áruházában szerezhetik be a játék digitális verzióját.

Erről itt írtunk nektek részletesebben, az előző cikkünkben. 

OfficialSysREqpcrpg-1.jpg

A Metro Exodus rendszerkövetelménye

 Tárhely tekintetében nem túl aggasztó a helyzett, a közel 60 GB-os méret mondhatni átlagos napjaink AAA címeinél már. Annyit azért itt leszögeznénk, hogy ahogyan pl. a Gothic 3-tól kezdődően, a Witcher 3 (vagy még pl. a Skyrim megrakva 100+ moddal/módosítással) és általában a legtöbb open-world játék esetében, itt is ajánljuk a játék telepítését egy SSD-re (HDD helyett), a töltési idő jelentős csökkentésére.

Ahogyan a fentebbi ábrán is látható, a minimum konfiguráció a Metro Exodushoz cseppet sem tűnik túlzásnak.

Aki már a konzolos barátainak el szeretné dicsekedni, hogy Full HD + 60 FPS-ben játszik PC-n, annak nem árt egy korszerű VGA a vasba (GTX 1070, vagy hasonló), ahogyan azt az ajánlott konfignál láthatjuk. Itt amúgy rajtunk múlik -mint mindig egyébként-, hogy akarunk-e egy kis kompromisszumot kötni a jobb, gördülékenyebb teljesítményért, ha a gépünk egy kicsivel gyengébbb az ajánlottnál: próbálkozhatunk magas-grafikai részletességgel Full HD/1080p/1920×1080-as felbontás mellett ám 30 FPS mellett. Vagy akár éppen ellenkezőleg, marad a részletes felbontás + 60 FPS, ám gyengébb grafikai részletesség mellett.

A “high”, azaz magas beállításokhoz már egy teljes egészében újabb, komolyabb konfigra lesz szükségünk (GTX 1080Ti, vagy hasonló, 16 GB RAM, korszerű 4 magos proci/CPU) ha szeretnénk a játékot 60 FPS + 1440p (2.5K)-ban játszani, ultra grafikai orgia mellett. Igen, ez a mulatság már egyértelműen zsebbenyúlósabb, a fanatikusabb kockák, PC játékosok számára.

A Deep Silver nem titkoltan szeretné, ha az új Metro játék is gazdagítaná a “Benchmark-játékok” listáját, így természetesen lehetőségünk van az extrém beállításokra is, ahol akár 60 FPS + 4K mellett a teljes grafikai részletességet is megcsodálhatjuk. Hát igen, ehhez nem árta az 5-ös találat a Lottón, vagy bankot robbantanunk valamivel, ha pl. gyerekek, üzleti beruházások, lakás/ház építése/vétele, stb. mellett az ehhez szükséges vassal is szeretnénk rendelkezni. Persze pl. gazdagabb szülők is megteszik, fiatalabb olvasóink esetlben.

Mivel PC játékról van szó, mint mindig, nyalvánvalóan itt is lesz alkalmunk arra, hogy saját ízlésünk, ill. saját konfigunk szerint próbáljuk a Metro Exodus beállításait testraszabni. Pl. próbálkozhatunk a játék jobb, simább futtatásának reményében 30 FPS + kissebb felbontás (pl. Full HD a 4K helyett) mellett max. grafikai részletességgel. Vagy akár az ellenkezője: kedvenc 4K kijelzőnkön igyekszünk 60 FPS, v. 30 FPS mellett 4K-ban játszani gyengébb grafikai részletesség mellett.

 Mielőtt tehát valaki rohanna máris új hardvereket venni, vagy egy komplett új PC-t, végszóként ebben a témában most is azt ajánljuk nektek mind mindig: várjuk ki a játék megjelenését először és teszteljük a már meglévő konfigurációnkon*!

*Emellett pedig pl. ne felejtsük majd pl. a legújabb VGA-driver-t/meghajtó progit telepíteni és használni! 😉

xsd3mcmnlekuirhgmgwjdw

Metro Exodus ajánlónk

wp1964247

metroexodus-online4-watermark

 

Metro Exodus rendszerkövetelmény: ne legyél allergiás a Denuvo-védelemre és az Epic Games Store digitális platformjára – Ezenfelül még nem kell bankot robbantanod, ha csak átlagosan szép látványra vágysz Full HD felbontásban” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s